Om

Om Äventyrslust

Vårt motto är ”Livet är bäst ute”. Det är där vi trivs bäst och här vi fyller på med energi. Genom Äventyrslust vill vi få andra att upptäcka den fantastiska naturen vi har utanför dörren. Vi delar med oss av vår passion för utelivet och skapar på så sätt värde för våra gäster och den miljö som vi verkar i.

Vårt fokus ligger på södra Lappland, och framförallt Borgafjäll där vi har vår bas, men vi arrangerar även aktiviteter på andra håll i Sverige. Gemensamt för alla våra aktiviteter är att vi gör dem med minsta möjliga klimatpåverkan, med fokus på det hållbara och närproducerade, och ett högt säkerhetstänkande.

På vår hemsida aventyrslust.com delar vi med oss av våra kunskaper och erfarenheter av friluftsliv och vårt brinnande intresse för friluftsutrustning. Här finns också vår fotoportfolio med bilder från turer och resor som inspiration till dina kommande äventyr.

Vi söker alltid efter samarbeten som kan ge oss nya uppslag och energi, så hör gärna av er med era tankar och idéer via våra olika kanaler. Vårt mål är att vara ut i naturen så mycket som möjligt och ha kul längs vägen, följ med oss!

Om oss

SUSANNE

DSC_2487_square

Uppvuxen i de mörka Kolmårdsskogarna har jag alltid haft nära till naturen. Jag trivs bäst när jag får vara i rörelse utomhus och fyller upp energinivåerna så ofta jag får tillfälle, och jag har ständigt en kamera i handen, oavsett aktivitet. Mitt fotograferande inspireras och utvecklas av de människor jag har runt omkring mig. Jag har utbildning inom visuell kommunikation och bildbehandling och har deltagit vid flertalet seminarier/workshops inom landskapsfotografi.

Jag har även sjukvårdsutbildning inom vildmarksmedicin (NOLS Wilderness Medicine) och lavinutbildning, SVELAV PRO1 (Åre Lavincenter) och SVELAV PRO2 (Kittelfjäll Adventure).

Publiceringar/Böcker

Sodra-_lapplandsfjallen-oms-3D

 

 

2020 gavs boken ”Södra Lapplandsfjällen – vandringsturer och utflykter” ut via förlaget Vildmarksbiblioteket.

 

 

2015 publicerade jag guideboken ”Upplev Borgafjällen” med beskrivningar för både sommar- och vinterturer.

Utställningar

2014 Fotoutställning på restaurang Kvarken Fisk utanför Umeå.

2015 Fotoutställning på 69graderNord i Borgafjäll

2015 Fotoutställning på Snowcamp i Borgafjäll

2016 Fotoutställning på restaurang Kvarken Fisk utanför Umeå

Press

 

ANDERS

DSC_2438_square

Född och uppvuxen i norra Lappland blev friluftsliv en naturligt del av vardagen för mig men det var först när jag flyttade för att läsa på universitet som jag insåg hur stor del av mitt liv det faktiskt var. Skidåkning och cykling är de sporter som följt mig genom hela livet men jag har prövat det mesta när det kommer till utomhusaktiviteter och inte minst alla prylar som hör till.

Jag har jobbat som Catskiing guide och har NOLS Wilderness first Aid certifiering, SLAO;s Lavin 1  och SVELAV PRO 2-utbildning samt Friluftsfrämjandets Skidlärarutbildning 1. Sedan tidigare har jag stor erfarenhet av att leda grupper och jobba med människor från olika kulturer och det är något jag även tar med mig till Äventyrslust.

Ute i naturen hittar jag min inspiration och kreativitet, det är dit jag söker mig för att både öka pulsen och varva ner. Det vill jag dela med mig av till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s