Recension; Völkl Nunataq

Som topptursutrustning använder jag Völkl Nunataq med Dynafit Radical ST-bindning och Scarpa Rush-pjäxor. Völkl Nunataq är en fullrockerskida med måtten 139-107-123. Den finns i tre olika längder, 170, 178 och 186 cm. Vikten för 170 cm är 1700 gram och radien är 30 m.

Tidigare har jag haft Völkl Kiku som utförsåkningsskida. Jämfört med den är Nunataqen mer lättåkt och inte lika orolig när underlaget skiftar. Nunataq kräver inte en lika kraftfull åkstil utan flyter på bra och hänger ändå med i svängarna vilket gör att benmusklerna sparas och man orkar med att gå upp till toppen ytterligare en gång för att få njuta av det vita pudret.

När man går på topptur i svenska förhållanden får man räkna med varierande underlag vilket gör att jag åker lite mera konservativt där jämfört med när jag åker i pisten. Nunataq fungerar bra på de flesta underlag trots att det är en fullrockerskida men bäst är den förstås i mjuksnöförhållanden. Vid höga farter kan skidan upplevas lite orolig och det krävs då att man har en lite aggressivare åkstil med mycket vikt långt fram på skidorna.

Jag har även testat att köra med precis den här utrustningen i pisten men där blir de i stället lite för mjuka och veka när man vill trycka igenom svängarna ordentligt.

För toppturer finns det betydligt lättare skidor men om man värderar utförsåkningen högt så är det här definitivt en skida att satsa på.

 

Völkl Nunataq

+ Skön åkkänsla och stabil på alla typer av underlag

– Lite instabil vid höga farter

Andra skidor jag kört på: Rossingnol Star och Super 7, Völkl Kiku, K2 Pontoons

 

/Susanne

Völkl Nunataq
Dynafit Radical ST
Scarpa Rush

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s