Turer vårvintern 2016

En rolig del av äventyret är planeringen. Just nu sitter jag och planerar turer under vintern och våren 2016. Det brukar alltid poppa upp många idéer hos mig och jag har tagit för vana att skriva ner dem varefter de dyker upp. En av turerna som jag planerar att göra i vårvinter är en längre skejttur över fjället. Med start i Borgafjäll planerar jag att skejta längs skoterleden över Gitsfjället för att sedan svänga av till Saxnäs innan jag vänder tillbaka till Borgafjäll. Turen kommer att bli drygt 6 mil. Det kommer att bli en rejäl utmaning för mig då min skejtteknik för tillfället är lika med noll, men jag jobbar på den och än är det ett par månader kvar.En annan tur som jag planerar är en kombinerad tält- och topptur. Anders och jag har tidigare år gjort flera härliga tältturer till Krounakke-området där vi även fått några riktigt härliga svängar utför. Senaste turen vi gjorde dit var valborgshelgen 2014. Solen sken från klarblå himmel, lite frisk vind på toppen, ett par minusgrader och kallsnö! Från toppen åkte vi östra sidan ned för att sedan vika söderut och ner i bäckravinen mot Luvlie Gaarenesbaektie. En travers runt berget och sedan sydöstsidan ner mot Korpån. Ett av de absolut bästa åk jag upplevt i Sverige.


I år skulle jag vilja till Härbergsdalen för att tura på Sjeltietjahke, men med tanke på att Rossi skulle behöva växa till sig lite för att kunna följa med på den turen får det nog vänta till nästa vinter. Därför har jag två andra alternativ som jag kollat in, antingen några tältnätter i Stekenjokk för att tura på topparna på platån eller en tur upp på fjället mellan Storjola och Värjaren (Södra Borgafjällen) för att kolla lite närmre på de topparna. Det kommer förmodligen också att bli Rossis första tältnatt. Ska bli spännande att se vad han tycker om det. Vi har köpt både liggunderlag och sovsäck till honom. Recension av dem kommer så snart vi har testat.

//Susanne

Marmot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s