Den bästa årstiden?!

Nu är en utav de allra bästa månaderna på året här.

Barmarken breder ut sig vid kusten och isen bryter upp vilket innebär att cykeln kan plockas fram och kajaken och SUP-brädan kan dammas av. Å andra sidan ligger snön fortfarande meterdjup i fjällen och inbjuder till långa skidturer och härliga toppturer.

IMG_0184

Förhållandena i fjällen påverkas självklart av den snö som faller men även av hur solen påverkar snötäcket. Har man tur får man soliga och fina dagar i fjällen där solens påverkan på ytsnön ofta innebär att det är skare på morgonen efter en kall natt och därmed perfekta förhållanden för en tidig skatetur. Samtidigt mjukar  solens värmande strålar upp ytsnön och bjuder på sköna smörsvängar utför på eftermiddagen.

IMG_0386

Vid kusten kommer våren i april. Eftersom isen i fjärden utanför vårt hus ofta ligger kvar nästa ända fram till maj brukar det vara landsvägscykeln som plockas fram först. Så snart asfaltsvägarna torkar upp är det dags att sätta på sig cykelskorna och trampa de första milen.

April är helt klart den bästa månaden på året och vi kommer passa på att njuta av de långa, ljusa, härliga dagarna både vid kusten och i fjällen.

Vi har även börjat planeringen av sommarens tur vilket kommer bli en längre tältturer i storslagen svensk natur. En tur som involverar både vandring och cykling. Mer info om den kommer senare. Innan det är dags för den återstår dock en sedan tidigare planerad skidtur, längdskidor över Gitsfjället.

 

//Susanne

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s