Långlopp och utmaningar

Jag tycker om träning. Löpning, landsvägscykling, mountainbike, skidåkning, kajakpaddling, SUP, all form av träning bara jag får vara utomhus. Jag tycker även om utmaningar, gärna långlopp. Jag är inte snabb men jag kan hålla igång kroppen i en jämn fart under lång tid.


Den boom som just nu råder i Sverige, där lokala långlopp poppar upp lite här och var, passar därför mig bra. Däremot har jag svårt att förstå hysterin som råder så snart startplatserna till ett lopp släpps. Stora lopp såsom Vasaloppet, Lidingöloppet och Vätternrundan, med tusentals startplatser, säljer slut på bara några minuter, nästan ett helt år innan loppet går. Till och med de mindre loppen har blivit så populära att startplatserna tar slut lång tid innan startdagen.

Själv vill jag gärna vänta med att anmäla mig till någon månad innan loppet går av stapeln. Hur kan jag veta nästan ett år i förväg att träningen gått enligt planering, att formen är där den ska vara eller att kroppen är hel?

Ett utav mina favoritlopp går den första helgen i september, Höga Kusten Trail. I år är tredje året som loppet genomförs. Även till det sålde startplatserna slut snabbt. Förra året lyckades jag dock få tag på startplats under början av sommaren. Till alla lopp av den här typen är det många som säljer av sina startplatser på grund av skada eller andra förhinder. Vi får se om jag lyckas med det även i år. Först laddar vi dock för Halvvättern den 12 juni.

/Susanne

Höga Kusten Trail

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s