Ruffwear; Highlands Bed + Sleeping Bag

När vi vintertältar med vår hund använder vi Ruffwear’s Highlands Sleeping Bag och Highland Bed. Det finns även Highland Pad att förstärka den med när det är riktigt kallt men vi har figurklippt ett liggunderlag av foam. Det blir en del packvolym men den totala vikten på alltihop blir bara ca. 1300 g.

Både sovsäcken och sovdynan levereras med smidiga packpåsar, dessa skulle dock kunnat vara lite mindre för att spara utrymme. Framförallt den som är till sovdynan som är väl tilltagen i storlek.

Tyget på både dynan och sovsäcken är av vattenavvisande polyester vilket gör att den står emot vätan förvånansvärt bra. Vid kalla tältnätter har vi inte heller märkt av den har blivit blöt av kondens.

Sovdynan är den del som vi använder mest då den är väldigt smidig att ta med när man ska sova borta, t.ex. på hotell eller hos vänner och bekanta. På så vis har hunden alltid en sovplats som den känner igen och som den kan känna sig trygg med. Även dynan är utrustad med en ficka för att stoppa liggunderlaget i. Det fungerar bra vid sena höst nätter utomhus, när marken har börjat bli kall men det är inte tillräckligt kallt för att ta med sovsäcken.

Ruffwear Highlands Bed + Sleeping Bag

+ Går att koppla ihop och även förstärka med liggunderlag för mer värme.

+ Lång dragkedja på sovsäcken vilket gör det lätt att platsa hunden och sedan stänga sovsäcken.

+ Vattenavvisande polyester

– Packpåsarna hade kunnat vara lite mindre för att spara volym.

– Med en rektangulär form, utan rundade hörn, skulle det vara lättare att få i liggunderlaget.

 

Andra alternativ:

 

/Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s