Att planera en tur

Nu är det inte länge kvar innan vinterns stora äventyr startar. Eller, egentligen har det redan börjar, för jag tycker att planeringen är en del av äventyret. Och planeringen för vinterns äventyr har hållit på ett tag, den började redan i september-oktober. Det var då jag påbörjade packlistan och såg över vilka prylar jag behöver införskaffa för att skida hela Kungsleden, från Abisko till Hemavan. Det var också då jag såg över vilket datum det passade bäst att starta och begärde semester. 

Skidturen startar i Abisko den 11 mars, 23 dagar senare kommer jag och vår tollare, Rossi,  fram till Hemavan. Om allting går som planerat. Jag har planerat in 5 vilodagar som är jämt utspridda över hela skidturen. Vid dåligt väder finns möjlighet att laborera med dem och ändå komma fram som planerat. Här kan ni se etappbeskrivningen.

Jag kommer att bo i STF’s fjällstugor och stationer förutom mellan Kvikkjokk  och Ammarnäs där det blir tält i 6 nätter. Fördelen med att bo i stuga är att man kan torka kläder och pjäxor men även att packningen kan lättas med ca. 7 kg. Utrustningen för tältnätterna kommer jag att hämta i depå i Kvikkjokk.

Packlistan är uppdaterad några gånger sedan i oktober men nu tror jag att den är helt klar, likaså matlistan. Dessa kan ni kolla in här, packlista    matlista.

Helt själva kommer vi inte att vara hela sträckan. Mellan Saltoluokta och Kvikkjokk får vi sällskap av min svägerska Anette. Efter en vecka med bara Rossis sällskap kommer det bli kul att få någon att prata med, som kan svara tillbaka.

Jag har också trappat upp träningen inför turen. Hårdare och längre träningspass och så mycket längdskidåkning som jag hinner med. Innan jag ger mig iväg ska jag också provpacka pulkan för att se att allt ryms på ett bra sätt och jag ska också väga den. Förhoppningen är att den kommer väga max 35 kg, annars får jag se till att banta packningen.

Mer uppdatering inför turen kommer senare.

/Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s