Upplev den fantastiska Höga Kusten

Varje gång jag passerar Höga Kusten slås jag över hur fantastiskt vackert och omväxlande landskapet är. Det är svårt att skilja insjöarna från havet och på de höga, branta klippväggarna trängs de norrländska granarna och tallarna. Däremellan kan man hitta släta klipphällar som formats av vatten och is, men även klapperstensfält eller hela stränder med fina runt slipade stenar i alla nyanser mellan vitt och rött blandat med olika nyanser av grått.

dsc_9446
Stranden vid Storviken på Trysunda är väl värd ett besök

 

DSC_9437
Från Trysunda har man fri utsikt mot horisonten bortsett från en och annan liten kobbe.

 

Det finns flera anledningar till att jag valt att lägga den första fotovandringsresan till just Höga Kusten. Utöver den fantastiskt vackra naturen, som bjuder in till de mest magiska bilderna, lockar även landskapet till att ge sig ut på olika äventyr. Här har du möjligheten att välja mellan allt från vandring, cykel, skidor och snöskor till kajak, SUP och andra vattenaktiviteter. Terrängen är brant och utmanande om man önskar men det finns även mera lättframkomlig terräng. Du kan välja att göra kortare dagsutflykter eller längre turer där du bor i stuga eller tält. Det går alltid hitta en plats där man får vara helt själv. Det finns många olika aktiviteter att välja på och turistföretagen i området jobbar hårt för att sätta Höga Kusten på kartan. Och de lyckas.

dsc_2233
Den lilla fiskebyn Bönhamn

 

Ett av turistföretagen är Friluftsbyn, de har listat sina 9 favoritutflyktsmål i området. På fotovandringen kommer vi besöka fyra av dessa. Vi kommer även ha möjlighet att fota Balesuddens karaktäristiska siluett från båten till Trysunda samt att vi kommer ha möjlighet att se Ulvön på håll. Ni hittar Friluftsbyns lista här.

En annan viktig anledning till att jag valt just Höga Kusten är att transporterna till och från området är bra och det miljövänliga alternativet, tåget, passerar rakt genom området.

dsc_2192
Även om Höga Kusten ofta är utsatt för mycket vind kan man nästan alltid hitta vikar där vattnet ligger spegelblankt

 

Ta chansen att upplev Höga Kusten och följ med på fotovandringen. Mer info och anmälan hittar ni här.

/Susanne

Höga Kusten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s