Äntligen börjar äventyret

Allt är packat, imorgon börjar den 70 mil långa vägen norrut för att påbörja skidturen. Först en övernattning i Vuollerim innan vi åker upp till Abisko.

De första stavtagen tas på söndag morgon. Jag planerar att försöka ta mig iväg klockan 8 varje morgon för att ha så lång tid som möjligt att kunna njuta av dagen. Så även den första. Hoppas nu bara att vädret är med mig. Solen i ansiktet och vinden i ryggen!

Startpulkans vikt landade på totalt 29 kg, vilket är mindre än vad jag hade trott. Nu har jag ju turen att ha depå både i Saltoluokta och i Kvikkjokk eftersom Anette följer med den sträckan. Depån i Kvikkjokk väger 18 kg då jag hämtar all tältutrustning och även mat för 1,5 vecka. Men då har jag ju å andra sidan tömt det matförrådet som jag hade med från början.

Rossi äter normalt 325 g/dag, nu kommer han få lika mycket men av ett extra energirikt torrfoder. En annan skillnad är att han kommer få mat tre gånger om dagen. Som vanligt på morgonen och kvällen och sen även lite ”snacks” mitt på dagen.

Det mest udda i packningen måste nog vara skohornet. Det är dock ett litet, lätt i plast och beror enbart på att hälkappan i höger pjäxa inte är helt okej med risk för att jag kommer få skoskav av den om jag inte använder skohorn när jag sätter på mig pjäxorna.

Nu hoppas vi på att SMHI har rätt. I så fall kommer de första dagarna att bli fantastiska, lätt snöfall och nästan ingen vind. Skidorna och pulkan är vallade. Nu kör vi!

/Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s