Bästa turskidåkningen i Borgafjäll

Borgafjäll har fantastiska möjligheter för turskidåkning, både på och utanför markerade leder. Vill du lära dig mer om området och hitta guldkornen kan du följa med på vår turskidåkningshelg eller testa någon av mina 3 favoritturer nedan. Mer detaljerad information och fler turer finns i min bok ”Upplev Borgafjällen” som du kan köpa på flera ställen i byn.

  1. Våarmoevaartoe – Leden börjar vid Borgagården. Här kan du välja att ta liften till toppen eller att själv ta dig uppför de första 300 höjdmetrarna genom att följa skoterspåret vid Västra Borgaliden. Leden fortsätter sen längs med Våarmoevaartoes långsträckta rygg tills du viker ner bland träden och siktar på Storvikens lappläger. Från lapplägret är det en spännande utförskörning ner till Borgasjön där du följer strandkanten tillbaka till Borgagården.
  2. Gubbsjöklumpen – Turen följer till att börja med skoterspåret mot Saxnäs men viker av vid trädgränser och tar dig över myrområdet in i Gitsfjällets naturreservat. Vid klart väder är det lätt att hålla koll på och styra rakt mot Gubbsjöklumpens topp och berget är lätt att ta sig uppför. Tänk på lavinfaran om du väljer att ta de brantare sluttningarna utför berget. Annars kan du välja en snäll sluttning och glida långt ut på myren innan du styr skidspetsarna hemåt samma väg som du kom.

    IMG_0184
    Skidtur runt Klöverfjället i Borgafjäll
  3. Klöverfjället runt – Här kan du lätt följa vesselspåret upp till Klöverfjällsstugan innan du en bit efter stugan viker av spåret och får navigera själv runt det stora fjällmassivet genom att ta dig över fjällplatån och ner i björkskogen, längs med Korpån och tillbaka till utgångspunkten.

Hoppas att vi ses på fjället i vinter!

/Susanne

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s